לילה אחד לפני שנים לא רבות, זה קרה... פגשתי את הקקאו!
משקה קקאו שהכין Tomas, שאמן אינדיאני שהגיע ממקסיקו כדי לערוך טקס על פי המסורת האינדיאנית, טקס שנמשך כל הלילה טקס שלתפילה"מדיסינות" ושירה.
ולקראת בוקר Tomas שלף את משקה הקקאו והחל למזוג למשתתפי הטקס, הקקאו היה לא מרשים למראה, המרקם ... גושי והקקאו היה קר ומר. שתיתי את הקקאו למרות המרקם הלא נעים.
לא יודע מה בדיוק קרה בהמשך אבל חוויתי איזו שהיא חוויה ייחודית שעדיין, שנים אחר כך אינני מצליח למצוא את המילים לתאר אותה.
מאותו יום הקקאו קורא לי, מושך אותי ולפעמים מרגיש שהקקאו אפילו מדבר אלי:)
מאז אני עברתי מסע מרתק, מרגש וטעים עם הקקאו, למדתי להכין שוקולד טעים ששומר על היתרונות הבריאותיים והרוחניים של הקקאו.
ממותק בדבש אורגני, בשילוב אם אגוזים צימוקים ותבלינים.
ובתוך עשייה זו התחלתי ללמוד להכין את הקקאו.
למרות שזה הרגיש יותר שאני נזכר בידע, מאשר לומד אותו לראשונה.
לאחר שחברי נחשפו למשקה הקקאו שהכנתי והתלהבו, לימדתי אותם להכין את שיקוי הקקאו בעצמם, ואף הכנתי להם ערכה אישית להכנת קקאו וכל זה רק כדי לגלות שהם בכלל לא השתמשו בה.
אלכסנדר וסרמן,
יזם ומנהל Sheecooi
כאן נולד הרעיון של שיקוי הקקאו, הבנתי שאם אני רוצה לעזור לאנשים להיחשף לקקאו אני חייב לעשות אותו נגיש וקל להכנה, תנאי נוסף שהתניתי זה שהמוצר חייב להיות טבעי ובריא ככל שרק ניתן. לאחר כשנתיים של עבודה מאומצת וטעימה, יחד עם בני משפחתי פיתחנו מוצר ייחודי שאין כמוהו בעולם. שיקוי הקקאו דורש מאמץ קטן מאוד כדי להכין קקאו קסום, טעים ובריא.
שעשוי מפולי קקאו, תמרים ותבלינים בלבד, מוסיפים מים חמים והטקס מתחיל.